Zelf aan de slag?

Privé workshop handvormen met klei

Met een een eigen groep (tot 7 personen) of zelfstandig onder begeleiding van Maaike 2,5 uur aan de slag. Je maakt bijvoorbeeld een mooie schaal, een vaas, koffiekopjes, een set van schaaltjes, een theebeker. De resultaten worden na afloop biscuit gebakken, geglazuurd in de door jou gekozen kleur** en nogmaals gebakken. Zodra het werk klaar is, (reken op 4 à 5 weken) kan het worden opgehaald (of, in overleg, worden verzonden).

Kosten* zijn inclusief koffie/thee, gebruik gereedschap, materiaal en stoken 

1 persoon: 90 euro
2 personen: 160 euro 
3 personen: 210 euro 
4 personen: 260 euro 
5 personen: 325 euro 
6 personen: 390 euro
7 personen: 455 euro

Neem contact op met Maaike voor meer informatie! (06-55330909, maaike@wo-ow.nl)

*Prijs gaat uit van het maken van twee koffiebekers, een koffiebeker met (gebak)schotel, grote theebeker met oor en klein schoteltje (theezakje),  twee kleine schaaltjes of een kleine (salade-)schaal. Een meerprijs wordt gerekend voor een grote saladeschaal (10-15 euro) of vaas (10-15 euro) afhankelijk van het gekozen formaat. Het is niet nodig dat deelnemers aan een workshop allemaal hetzelfde maken.

**Wil je graag terugkomen om je werk zelf te glazuren, kan dat tegen een meerprijs van 25 euro per persoon, inclusief koffie/thee, materiaal en glazuur-les. 

Kennismaking met de draaischijf 1:1

Keramist Paul Thornton begeleidt jouw eerste schreden op de draaischijf, of helpt een meer ervaren pottenbakker op een hoger niveau. Bepaal of dit iets voor jou is en of je hier verder in wilt gaan. Indien gewenst kun je in een tweede les leren om het werk ‘af te draaien’. Resultaten worden indien gewenst na afloop gebakken en geglazuurd in een gekozen glazuur*. Als je werk klaar is, krijg je een berichtje om het op te halen. 

Let op: Er is bij wo-ow slechts 1 draaischijf aanwezig, er kan dus alleen een 1:1 privé-les worden aangeboden. Wegens de beperkte ruimte is het helaas ook niet mogelijk om als tweede persoon mee te kijken. 

Kosten: 75 euro per keer inclusief koffie/thee, gebruik gereedschap, materiaal en stoken. 

Neem contact op met Maaike voor meer informatie (06-55330909, maaike@wo-ow.nl

(Is dit niet wat je zoekt? Les op de draaischijf wordt ook aangeboden door: Haarlemse Klei, PeetCrmcs en Het Amsterdams Kleibedrijf)

*Wil je graag terugkomen om je werk zelf te glazuren, kan dat tegen een meerprijs van 25 euro per persoon, inclusief koffie/thee, materiaal en glazuur-les.

kleiclub op dinsdagavond en woensdagochtend

Elke dinsdagavond en woensdagochtend komen klei-enthousiastelingen bij elkaar in de workshopruimte achter de winkel. Iedereen werkt vrij aan een object naar keuze: sieraden, dieren, servies, alles kan. Alle fasen van werken met klei komen aan bod. Ook het glazuren wordt zelf gedaan. Maaike is erbij en helpt waar nodig. 

Kosten zijn 27,50 euro (steengoed) of 32,50 euro (porselein) per keer inclusief koffie/thee, gebruik van gereedschap, klei, glazuur en stoken. (In geval je heel veel (of heel grote) stukken maakt, wordt een extra bijdrage voor materiaal en stoken gevraagd.)

Je kunt kiezen voor een 5- of 10-strippenkaart, meld je aan via Maaike@wo-ow.nl of bel 06-55330909

Zelfstandig werken - atelier delen

Gedurende openingstijden van de winkel, is er gelegenheid om gebruik te maken van de workshopruimte. Deze optie is geschikt voor iedereen die al wat kennis en ervaring heeft met het werken met klei en glazuur. Vanzelfsprekend is Maaike beschikbaar voor overleg en advies.

Kosten zijn 27,50 euro (steengoed) of 32,50 euro (porselein) per keer inclusief koffie/thee, gebruik van gereedschap, klei, glazuur en stoken. (In geval je heel veel (of heel grote) stukken maakt, wordt een extra bijdrage voor materiaal en stoken gevraagd.)

Voor het gebruik van de workshopruimte wordt een strippenkaart gebruikt, uitgaande van 2,5 uur per keer. 

Meld je aan via Maaike@wo-ow.nl of bel 06-55330909

Privé workshop oesters beschilderen

Vind jij oesterschelpen ook zo fascinerend? Zo robuust van buiten en van binnen het prachtig witte parelmoer. Hoe leuk is het om deze schelpen zelf te beschilderen en daarmee originele ‘kunstwerken’ te maken. De beschilderde oesters zijn te gebruiken als sieradenschaaltje, voor ‘peper en zout’ of als decoratie.

Deze workshop is een origineel en leuk idee voor vrijgezellendag, speciale verjaardag of andere feestelijke gelegenheid. Tijdens deze creatieve workshop mag iedereen drie oesters beschilderen onder het genot van koffie/ thee met zoete lekkernijen. Na afloop van de workshop zijn de beschilderde oesters klaar om mee naar huis te nemen.

Informatie over de workshop: 

  • Dag en tijdstip in overleg; 
  • Inclusief drie standaard formaat oesters (deze worden schoongemaakt aangeleverd) gebruik van inspiratiemateriaal, diverse kleuren verf, lak en penselen; 
  • Extra oesters beschilderen is tegen een meerprijs van 7,50 euro per oester mogelijk;
  • Inclusief koffie en thee met zoete lekkernijen (‘bubbels’ mogelijk tegen een meerprijs);
  • Prijs per persoon € 49,95;
  • Groepsgrootte 6-8 personen;

Voor informatie en boekingen kun je contact opnemen met Fabienne Rijksen (06-34032132)

Overige workshops

Het hele jaar door worden workshops ingepland: Koffiemokjes of theebekers maken, werken met porselein, vrij werken. Voor de workshops is ervaring met klei handig, maar niet vereist.

 

Wil je meedoen, boek de workshop hieronder. Betalen vooraf is fijn, maar je kunt ook kiezen voor ‘Betalen bij Ontvangst’. Je betaalt dan na afloop van de workshop met Pin of Contant.

Boek een workshop