Zelf aan de slag?

Privé workshop handvormen met klei

Met een een eigen groep (tot 7 personen) of zelfstandig onder begeleiding van Maaike 2,5 uur aan de slag. Je maakt bijvoorbeeld een mooie schaal, een vaas, koffiekopjes, een set van schaaltjes, een theebeker. De resultaten worden na afloop biscuit gebakken, geglazuurd in de door jou gekozen kleur en nogmaals gebakken. Zodra het werk klaar is, (reken op 3 à 4 weken) kan het in de winkel worden opgehaald (of, in overleg, worden verzonden).

Kosten* zijn inclusief koffie/thee, gebruik gereedschap, materiaal en stoken 

1 persoon: 90 euro
2 personen: 160 euro 
3 personen: 195 euro
4 personen: 260 euro
5 personen: 325 euro
6 personen: 375 euro
7 personen: 425 euro 

Neem contact op met Maaike voor meer informatie! (06-55330909, maaike@wo-ow.nl)

*Prijs gaat uit van het maken van twee koffiebekers, een koffiebeker met (gebak)schotel, grote theebeker met oor en klein schoteltje (theezakje). Een meerprijs wordt gerekend voor een saladeschaal (5-15 euro) of vaas (5-15 euro) afhankelijk van het gekozen formaat. Het is niet nodig dat deelnemers aan een workshop allemaal hetzelfde maken.

Kennismaking met de draaischijf 1:1

Keramist Paul Thornton begeleidt jouw eerste schreden op de draaischijf. Bepaal of dit iets voor jou is en of je hier verder in wilt gaan. Indien gewenst kun je in een tweede les leren om het werk ‘af te draaien’. Resultaten worden indien gewenst na afloop gebakken en geglazuurd in een gekozen glazuur. Als je werk klaar is, krijg je een berichtje om het op te halen. 

Let op: Er is bij wo-ow slechts 1 draaischijf aanwezig, er kan dus alleen een 1:1 privé-les worden aangeboden. Wegens de beperkte ruimte is het helaas ook niet mogelijk om als tweede persoon mee te kijken. 

Kosten: 70 euro per keer inclusief koffie/thee, gebruik gereedschap, materiaal en stoken. 

Neem contact op met Maaike voor meer informatie (06-55330909, maaike@wo-ow.nl

(Is dit niet wat je zoekt? Les op de draaischijf wordt ook aangeboden door: Haarlemse Klei, PeetCrmcs en Het Amsterdams Kleibedrijf)

kleiclub op dinsdagavond en woensdagochtend

Elke dinsdagavond en woensdagochtend komen klei-enthousiastelingen bij elkaar in de workshopruimte achter de winkel. Iedereen werkt vrij aan een object naar keuze: sieraden, dieren, servies, alles kan. Alle fasen van werken met klei komen aan bod. Ook het glazuren wordt zelf gedaan. Maaike is erbij en helpt waar nodig. 

Kosten zijn 27,50 euro (steengoed) of 32,50 euro (porselein) per keer inclusief koffie/thee, gebruik van gereedschap, klei, glazuur en stoken. (In geval je heel veel (of heel grote) stukken maakt, wordt een extra bijdrage voor materiaal en stoken gevraagd.)

Je kunt kiezen voor een 5- of 10-strippenkaart, meld je aan via Maaike@wo-ow.nl 

Overige workshops

Het hele jaar door worden workshops ingepland: Koffiemokjes of theebekers maken, werken met porselein, vrij werken. Voor de workshops is ervaring met klei handig, maar niet vereist.

 

Wil je meedoen, boek de workshop hieronder. Kies als je liever contant wilt betalen, gerust voor ‘betalen bij ontvangst’. 

Boek een workshop