Bakservice

Af en toe is er een plekje vrij in de oven of kan de oven zelfs in zijn geheel worden gebruikt. Altijd in overleg, want de ene week is de andere niet 🙂
Ik heb een (ronde) 120 liter oven die (aan de binnenkant) 60 cm hoog en 51 cm doorsnede is.
Er staat ook nog een kleine 50 liter-oven van Keramikos, deze stookt relatief duur (slechte(re) isolatie) maar mag ook worden gebruikt.
Ik stook biscuit op 980 graden en steengoed op 1220 graden (met 15 min. pendelen). Af en toe stook ik een gemengde oven op 1040 graden.

De kosten voor het bakken (uitgaande van een hele oven) zijn:

120 liter-oven

50 liter-oven

Heb je maar weinig items, dan bekijken we welk deel van de (grote) oven in beslag wordt genomen en wordt op basis daarvan de prijs bepaald.

Over de bakservice

Maaike gaat zorgvuldig te werk, vult de oven met veel aandacht en stookt voorzichtig op. Maaike is niet aansprakelijk voor eventuele breuk of andere complicaties. 

Let op: Het is van belang dat degene die de oven of ovenruimte huurt, weet wat hij/zij wil en doet: 

  • Op welke temperatuur moet er worden gestookt?
  • Hoe droog is het werk? Kan het meteen worden gebakken? 
  • Geglazuurd werk (voor steengoed) moet aan de onderzijde vrij van glazuur worden gehouden. Zorg er ook voor dat het glazuur niet kan aflopen op de ovenplaat: ben je daar bang voor, zorg voor een ‘cookie’ onder je werk. Werk dat op 1040 graden wordt gebakken kan eventueel op een triangel worden gezet.

Raakt een ovenplaat door aangeleverd werk beschadigd, worden de kosten voor een nieuwe ovenplaat in rekening gebracht (€37,51).